torstai 18. elokuuta 2016

AMPUMATUKI JAHTITORNIIN

Hyvä ampumatuki on perusta onnistuneelle riistalaukaukselle. Paras ampumatuki olisi tietenkin ampumapöytä tai vähintään tuki aseen takaosalle. Aina ei ole mahdollista ampua kunnon tuelta. Mikäli käytät useita eri jahtitorneja tai metsästät vieraana tuntemattomassa paikassa on liikuteltava ampumatuki hyvä ratkaisu. Tämän kaiteeseen laitettavan ampumatuen voit täyttää haluamallasi täytteellä.



Mikäli tiedät, ettei tukea tarvitse mukana kovinkaan paljoa kanniskella tai teet tuesta jahtikoppiin tai -torniin pysyvämmän ratkaisun, niin voit täyttää tuen vaikka kokonaan puhallushiekalla. Kevyimmän version saa mm. airsoft-kuulilla täytettynä ja medium-painoisen hylsyjen kiillotuspurulla. Sivulerpakkeet on kuitenkin hyvä täyttää tasapuolisesti raskaammalla täytteellä, jotta tuki pysyy hyvin paikoillaan kaiteessa tai alustassaan.

Oman tukeni sivulerpakkeet täytin puhallushiekalla ja varsinaisen tukityynyn lintujen ruokintaan tarkoitetulla pähkinäsekoituksella. Pähkinäsekoituksen piti olla vain väliaikainen ratkaisu, mutta se on osoittautunut toimivaksi. 

Täytteet kannattaa laittaa kosteudelta suojaan vaikka minigrip-pusseihin tai ohuempiin pakastepusseihin. Pussissa täyte myös pysyy varvemmin, eikä valu ulos mikäli täyttöaukon vetoketju aukeaa vahingossa.




Vastaavanlaisia tuotteita on eri hintaisia ja laatuisia.


Teksti ja kuvat PO