keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Riistametsällä (Nak & Æd) tv-ohjelma.

Luonnosta voi nauttia monin tavoin. Yksi niistä nautintatavoista on luonnollisesti metsästys. Yle on esittänyt jo vuosien ajan tanskalaista tv-sarjaa Riistametsällä. Ohjelma poikkeaa totutusta luonto-ohjelmasta. Ohjelmassa on tarkoitus onnistua ja saada saalista, sekä valmistaa saadusta saaliista luonnonolosuhteissa maittavaa ruokaa. Varasuunnitelmakin löytyy, mikäli ohjelman aikana ei ole jahtionnea. Suunnitelma poikkeaa yleensä normaalista riistaruoasta. Varasuunnitelmana on syöty mm. varista, pesukarhua, näätää jne.

Metsästyksen hoitaa Jörgen Skoubue ja kokin tehtävät hoitaa ammattikokki Nikolaj Kirk. Ohjelma on huumoripainoitteinen ja miesten välinen henkilökemia on mainiota seurattavaa. Ohjelmassa on tarjolla rentoa tanskalaista ulkoilma-hyggeilyä välillä aika huonoissakin sääoloissa.

Jörgen Skoubue on aloittanut työuransa Tanskan yleisradiossa jo vuonna 1977. Skoubue on esiintynyt Tanskan televisiossa erilaisissa puutarha- ja ulkoilmaohjelmissa. Skoubue on vapaa-aikanaan myös innokas mehiläistenhoitaja. Nikolaj Kirk on puolestaan työskennellyt eri ravintoloissa ja kiertänyt maailmaa tutustuakseen paremmin kansainvälisiin makuihin. Kirkin maittavat ja joskus hivenen erikoisetkin reseptit löytyvät ohjelman nettisivuilta.

Riistametsällä
Tanskalaista Nak & Æd tv-sarjaa on tehty tähän mennessä kahdeksan tuotantokautta. Tätä kirjoittaessa Suomessa näytetään viidettä tuotantokautta. Alkuvaiheen tuotantokausissa liikuttiin Tanskassa ja muissa Pohjoismaissa mukaan lukien myös Suomessa. Suomessa Vampulassa jahdattiin valkohäntäpeuraa vahtimismetsästyksenä. Kyseinen jakso esitettiin ensimmäisen kerran Suomessa kesällä 2013. Suomi-jaksossa herroja nauratti kun he joutuivat pitämään eristetyssä kyttäyskopissa silloisen lain vaatimia oransseja huomiovaatteita. Uudemmissa jaksoissa metsästetään ja kalastetaan mm. Yhdysvalloissa ja Afrikassa.

Linkki Yle Areenan sivulle.

Teksti; P.O.